Het bijzondere verhaal van koe Floss

Floss werd gescheiden van haar kalf en verkocht op een veemarkt, maar blijkbaar had ze andere plannen. Ze ontsnapte van haar nieuwe boerderij en legde bijna 100 kilometer af.

Koeien hebben een sterke band met hun kalveren en misschien is ze ervandoor gegaan om haar kalf te zoeken. Floss heeft de negen daaropvolgende maanden zichzelf weten te redden. Overdag hield ze zich schuil en ’s nachts zocht ze naar voedsel. Ze struinde bergen vuilnis af en vond soms wat hooi. Ze heeft het niet makkelijk gehad; verschillende mensen hebben haar proberen aan te rijden of neer te schieten.

Twee plaatselijke vrouwen hebben uiteindelijk besloten om Floss te helpen. Ze hebben haar voedsel gebracht en hebben 600 euro opgehaald om haar van de boer te kopen en haar naar Hillside te brengen, een dierentehuis. Eén van de redders zei: ‘Het was zo'n mooi gezicht toen Floss de trailer uit draafde. Dit verdient ze echt, ze heeft lang genoeg voor zichzelf moeten zorgen.’
 
Koeien hebben een sterke familieband met hun kalfjes. 
Foto: Compassion in World Farming / Martin Usborne

8 opmerkingen:

 1. In één woord: geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met dit voorbeeld wordt opnieuw bewezen hoe harteloos mensen met dieren omgaan.
  Biggen, kalfjes en al het andere vee wordt gescheiden van de moeder door mensen.
  Bravo voor de twee vrouwen die Floss redden.
  Is haar kalf nog gevonden? Dat zou het verhaal helemaal een happy end gegeven hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, dieren moeten of in hun natuurlijke omgeving met rust gelaten worden, of door ons beschermd worden! Lieve dieren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dieren reageren vanuit hun hart,zij zijn hier om ons dat te laten zien en horen.Gelukkig komen er steeds meer mensen die zich daar bewust van worden. Wij kunnen nog veel van ze leren;zij jagen en schieten immers ook niet op ons.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ieder dier heeft zijn moeder nodig om zich te ontwikkelen.
  het is al meer dan triest dat je puur gefokt wordt voor je vlees.
  Laat ook de kalfjes een dierwaardig leven leiden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dieren verschillen niet zo veel van ons, ze kennen liefde, woede, verdriet, rouw, pijn, alle soorten emotie die ons niet vreemd zijn.
  Ze communiceren telepatisch, dit is wat ik ondekt heb door middel van het gevoel en soms laten ze je filmpjes zien waarbij duidelijk is wat de boodschap is. Dit heet dierencommunicatie, ik heb die cursus gedaan.
  Ze zijn niet scheutig met communiceren, alleen wanneer het echt nodig is, kort en direct.Er is onder ons mensen helaas nog te weinig bewustzijn van hoe liefdevol dieren werkelijk zijn.Aan ons die dat wel zijn dit aan anderen duidelijk te maken, Alike

  BeantwoordenVerwijderen