Boekentip: The Inner World of Farm Animals

Dit prachtige boek van Amy Hatkoff maakt z’n titel meer dan waar. Op het eerste gezicht lijkt het misschien een gelikt salontafelboek; er staan per slot van rekening schitterende foto’s in van allerlei dieren in de veehouderij. Maar deze mooie plaatjes worden vergezeld van hartverwarmende verhalen van individuele dieren die allerlei bijzondere talenten aan de dag hebben gelegd.
Als één varken bijvoorbeeld zo slim is om in te grijpen tijdens een levensbedreigend moment, dan zouden we kunnen aannemen dat andere varkens dat talent ook hebben. (Hier wordt verwezen naar het verhaal van het varken Lulu dat de aandacht van voorbijgangers probeerde te trekken, omdat haar baasje in huis een hartaanval had gekregen).

Amy Hatkoff laat de verhalen vergezellen van korte passages uit publicaties van gerenommeerde dierwetenschappers zoals professor Marian Dawkins en Mike Mendl. In deze publicaties wordt ingegaan op de onverwachte intelligentie van dieren uit de veehouderij, zoals langetermijngeheugen voor de gezichten van kameraden, de vreugde als een nieuwe techniek wordt ontdekt en het vermogen om een computerspel te spelen.

Compassion in World Farming raadt u dit boek ten zeerste aan. Het is een prachtig cadeau voor allerlei gelegenheden. We garanderen u dat elke dierenminnende vriend dit boek prachtig vindt en we kunnen bijna garanderen dat sceptici van mening veranderen! Amy Hatkoff heeft de dieren met dit boek een grote dienst bewezen.

The Inner World of Farm Animals: Their Amazing Social, Emotional and Intellectual Capacities, geschreven door Amy Hatkoff, gepubliceerd door Stewart, Tabori and Chang (New York), 2009.
Richtprijs in Nederland: € 15,75

2 opmerkingen:

 1. Oh wat zou het geweldig zijn als IEDEREEN (vooral scholieren van ca. 12-15 jaar) VERPLICHT zou worden dit boek te lezen....!!
  Misschien zou er dan ooit nog een betere wereld ontstaan, waarin RESPECT voor dieren als iets vanzelfsprekends wordt beschouwd.
  "De beschaving van een volk is te meten aan de mate van respect waarmee het met zijn dieren omgaat" (Ghandi)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fantastisch! Ik wil het boek graag lezen. Wellicht dat ik veel herken van mijn eigen ervaringen tijdens mijn verblijf bij een melkveehouderij en wat ik toen allemaal heb gevoeld..; ik ben het ook aan het neerschrijven en hoop binnenkort dit boek uit te geven (in eigen beheer). Mijn complimenten voor Amy Hatkoff!
  Vriendelijke groeten,
  Diana (Divera)

  BeantwoordenVerwijderen