Een bijzondere boerderij: Kite’s Nest Farm

Kite’s Nest (zelfs de naam klinkt al idyllisch!) is een boerderij waar koeien, schapen en kippen naar hartenlust kunnen scharrelen. Rosamund Young en haar gezin zorgen er elke dag voor dat de bewoners een zo natuurlijk mogelijk leven kunnen leiden.

Rosamund zegt over haar koeien het volgende: “Koeien zijn net zo divers als mensen. Ze kunnen namelijk enorm intelligent, matig intelligent of traag van begrip zijn en vriendelijk, zorgzaam, agressief, volgzaam, inventief, saai, trots of verlegen.”
Vrienden op Kite’s Nest. Met dank aan Rosamund Young voor de foto

Dit klinkt wellicht bizar. We denken per slot van rekening nauwelijks na over hoe en waar vee leeft, laat staan over wat ze denken, hun voor- en afkeuren en wat voor soort vriendschappen ze wellicht hebben met soortgenoten en andere dieren. We hebben ze veel te lang enorm onderschat. Het boek ‘The Secret Life of Cows” zal je dan ook werkelijk versteld doen staan!

Kite’s Nest Farm heeft een uitzonderlijke verzameling dieren en planten op hun boerderij. In hun film ”The Secret Life of the Farm” worden hun dieren op de boerderij, wilde dieren, en het reilen en zeilen op hun boerderij gedurende de seizoenen in beeld gebracht.

Een andere film genaamd “The Calf’s Year” is al net zo betoverend. Kalfjes zijn speels, levendig en geïnteresseerd in de wereld. Dit is een prachtige, rustgevende film.

Kijk ook eens op de website en weblog van Kite’s Nest. Alles is overigens in het Engels.

Het boek is in Nederland bij diverse internet boekhandels te bestellen. De Dvd’s zijn alleen rechtstreeks bij Kite’s Nest te bestellen en een deel van de opbrengst van “The Calf’s Year” komt ten goede aan Compassion in World Farming.

Hieronder de details van het boek en de films:
Young, R. (2006).  The Secret Life of Cows: Animal sentience at work. The Good Life Press.
Young, R. (2006).  The Calf’s Year. The Good Life Press. Lengte: ongeveer 40 minuten.
Young, R. (2004).  The Secret Life of the Farm. The Good Life Press. Lengte: ongeveer 60 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten