Supervarken

Sue is een 6 maanden oud (mannelijk) varken en hij haalt zulke slimme trucjes uit dat hij de harten steelt van media van over de hele wereld. Zo ontdekte hij dat honden wat lekkers kregen tijdens hun behendigheidstraining en begon ze na te doen!

Sue woont in een dierenopvangcentrum in Groot-Brittannië. Zijn eigenaar vertelt: “Hij doet probleemloos mee met de hondenbehendigheidstraining. Hij zigzagt heen en weer, draaft en neemt hindernissen als pylonnen, tunnels en schansen. Iedereen is altijd stomverbaasd, behalve ik, want ik houd al jaren varkens en ik weet dat ze heel leergierig zijn.”

Varkens moeten ook uitrusten!
Foto: Istockphoto.comNog zo’n slim varken is Lulu, die het leven redde van haar menselijke maatje.

‘Beroemdheden’ zoals Sue en Lulu leren ons dat varkens intelligent zijn en geïnteresseerd in hun omgeving. Het benadrukt eens te meer dat hoe wij varkens behandelen van levensbelang voor hen is. Toch behoren varkens tot de meest intensief gehouden dieren ter wereld. De miljoenen varkens die elk jaar voor hun vlees gefokt worden, hebben een kort en soms pijnlijk leven in een kaal betonnen hok. Jonge varkens ervaren nooit daglicht of frisse lucht. Ze zijn niet in staat zich op een natuurlijk manier te gedragen en zijn gemakkelijk verveeld en gefrustreerd. Boerderijen met een hogere welzijnsstandaard, zoals scharrel- of biologische boerderijen geven de dieren een kans op een beter leven.Biologische boerderijen kunnen de dieren een betere kwaliteit van leven geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten