Mila de walvis redt duiker in nood

Mila is een witte dolfijn en ze woont in een aquarium in Harbin, in het noordoosten van China. Ze woont in een ijskoud bad waar ook wel eens duikers in zwemmen. Op een zeker moment raakte een vrouwelijke duiker, Yang Yun, in de problemen in het ijskoude water. Ze kon niet meer naar boven komen. Maar opeens voelde ze dat ze naar boven werd geduwd: ze werd gered door Mila.

Volgens berichten had Mila gezien dat ze in de problemen raakte en gebruikte haar gevoelige dolfijnachtige neus om Yun weer veilig boven te krijgen. Eén van de werknemers van het aquarium verklaarde:  “Mila zag eerder wat er aan de hand was dan wij. Het is een gevoelig dier dat veel met mensen in aanraking komt en deze vrouw heeft waarschijnlijk haar leven aan haar te danken.”
Witte dolfijnen zijn heel sociale dieren en omdat ze zo praterig zijn, worden ze ook wel zeekanaries genoemd. Ze leggen onder ijs grote afstanden af in de Noordelijk IJszee en dan is het handig om goed met elkaar te kunnen communiceren om de groep te kunnen bijhouden en elkaar van alles op de hoogte te houden. Jammer genoeg is ook de witte dolfijn een bedreigde diersoort.

Op de website van National Geographic is interessante informatie te vinden over de witte dolfijn.

3 opmerkingen:

  1. Prachtig voorbeeld van de 'menselijkheid' van de dieren. Kunnen de meeste mensen nog iets van leren

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer genoeg is ook de witte dolfijn een bedreigde diersoort....
    Dankzij de chinezen?

    BeantwoordenVerwijderen